pondelok 7. septembra 2009

O Denamite

Občianske združenie Denamit združujuje občanov so záujmom o vytváranie a organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí a aktivít s dôrazom na dizajn. Jeho cieľom je propagácia slovenského dizajnu, vzdelávanie a osveta v tejto oblasti, organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí a aktivít.


Denamit vznikol v júni 2009 na podnet absolventov a študentov Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave a v súčasnosti spolupracuje s dizajnérmi pôsobiacimi nielen v Bratislave, ale aj v rámci celého Slovenska. Diela sú starostlivo vyberané, sú vyrobené ručne, čím podporujeme domácu produkciu. Výrobky sú originály, prípadne malé série. Popri prezentácií produktov Denamit zastáva aj úlohu sprostredkovateľa produktu zákazníkovi- sprostredkuje predaj a poradenstvo pri kúpe výrobkov, prípadne komunikáciu medzi výrobcom- dizajnérom a zákazníkom.


Združenie Denamit je pomerne mladé, ale už za krátku dobu svojej existencie sa stretlo s veľmi kladným hodnotením zo strany verejnosti. Počas letných prázdin bol spustený projekt Denamit Designshop v Bratislavskej pasáži Luxor - krátkodobá predajná výstava vybraných mladých dizajnérov. Výstava bola úspešná a zámerom Denamitu je projekt opakovať v pravidelných intervaloch. Cieľom je prezentovať verejnosti vždy nové kusy a série produktov stálych členov združenia, aj externých dizajnérov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára